Hoe werkt de spoedpost

Werkt uw huisarts in onze regio, dan kunt u bij de spoedposten Midden-Brabant terecht voor spoedvragen tijdens de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.

Wij willen zoveel mogelijk patiënten helpen en klaar staan voor acute situaties, daarom moeten we goed plannen en werken we op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst: 085 - 53 60 300.

Alléén voor spoed

U kunt de spoedpost alleen bellen voor dringende hulp van een huisarts. Het is niet de bedoeling, dat u belt voor iets dat kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts. Er worden ook geen herhaalrecepten verstrekt. De spoedpost is er ook niet voor een ‘second opinion’, om na te gaan hoe een andere huisarts tegen uw vraag aan kijkt. 

Wanneer u belt, krijgt u een triagist (doktersassistente of verpleegkundige) aan de telefoon. Een triagist beschikt over uitgebreide medische kennis en is speciaal getraind om te beoordelen of een klacht spoedeisend is of niet. 

De triagist zal u vragen naar de volgende gegevens: 

  • uw BSN-nummer, naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum
  • de naam van uw eigen huisarts
  • uw medische voorgeschiedenis (voor zover van belang m.b.t. uw hulpvraag)
  • uw medicijngebruik 

In noodsituaties vragen we natuurlijk alleen het hoogstnoodzakelijke, zoals adres en telefoonnummer.

Behandeling

 Er zijn een aantal mogelijkheden voor afhandeling van uw hulpvraag. De triagist: 

  • geeft u een zelfzorg advies
  • maakt een afspraak voor een consult bij de dienstdoende huisarts op de spoedpost
  • roept de rijdende huisarts op om een visite bij u aan huis af te leggen
  • organiseert onmiddellijk een spoedvisite door de rijdende huisarts of de ambulance

Regio

De spoedposten in Midden-Brabant verzorgen spoedeisende huisartsenzorg in de volgende woonplaatsen: Alphen, Berkel-Enschot, Biest Houtakker, Biezenmortel, Baarschot/Diessen, De Moer, Drunen, Elshout, Esbeek, Gilze, Goirle, Haaren, Haghorst, Heukelom, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Sprang-Capelle, Tilburg, Udenhout, Waalwijk, Waspik.