Patiënten van Co-Med Waalwijk kunnen overstappen

Overschrijven naar andere praktijk

Vanwege de problemen rondom Co-Med hebben een aantal omliggende huisartsenpraktijken besloten om per direct nieuwe patiënten te accepteren, waarbij elke praktijk kijkt naar de maximale capaciteit die zij kunnen bieden. 

Vanwege de verwachtte toeloop kunt u zich beter inschrijven via de websites van deze praktijken. Co-Med zal zorgen voor een vlotte overdracht van medische dossiers naar de nieuwe huisartsenpraktijk. We vragen patiënten om alleen de nieuwe huisarts te bezoeken als er sprake is van een dringende zorgvraag. Omdat de toeloop groot zal zijn is enige tijd nodig om de aanvragen te verwerken.

De volgende praktijken hebben aangegeven open te zijn voor nieuwe patiënten:


Huisartsenpraktijk Raaijmakers in Sprang-Capelle en Waalwijk is open voor inschrijving
Website huisartsenpraktijk Raaijmakers

Huisartsenpraktijk Sadijo in Sprang-Capelle is open voor inschrijving
Website huisartsenpraktijk Sadijo

Huisartsenpraktijk Hoeve in Sprang-Capelle is open voor inschrijving
Website huisartsenpraktijk Hoeve


Huisartsenpraktijk Haestrecht
in Kaatsheuvel is open voor inschrijving

  • patiënten moeten woonachtig zijn binnen een straal van maximaal 15 minuten (per auto)
  • binnen het postcodegebied van de kern Kaatsheuvel, het aan Kaatsheuvel grenzende gedeelte van Sprang-Capelle (buitengebied) en de wijk Landgoed Driessen van de gemeente Waalwijk

Website huisartsenpraktijk Haestrecht


Huisartsenpraktijk Waspik
is open voor inschrijving

  • voor patiënten ten westen van de Nieuwe Vaart en in Wendelnesseweg-Oost

Website huisartsenprakijk Waspik


Via dit overzicht kun u andere praktijken in de regio vinden.  Op de praktijkwebsites staat informatie over openstelling.

Overzicht van alle huisartsen in de regio

///

Capaciteitsproblemen dwingen Co-Med praktijk tot drastische maatregel: deuren praktijk gaan dicht

Per 1 juli 2023 heeft Co-Med een praktijk in Waalwijk overgenomen. Al vanaf de start heeft deze te maken met ernstige capaciteitsproblemen, waardoor de kwaliteit van patiëntenzorg in het geding is gekomen. De praktijk kampte de afgelopen maanden met een schrijnend tekort aan huisartsen en praktijkmedewerkers, wat zelfs leidde tot tijdelijke sluitingen. Dit resulteerde in een situatie waarbij patiënten werden doorverwezen naar de Co-Med praktijk in Tilburg en een landelijk callcenter, waar de wachttijden enorm opliepen. 

Einde aan de onduidelijke situatie
De druk op de zorg nam gestaag toe, en steeds meer patiënten raakten in de knel. Collega-huisartsen in de nabije omgeving en de huisartsenspoedpost waren genoodzaakt om de meest urgente individuele zorgvragen op te pakken, om ervoor te zorgen dat patiënten dringend noodzakelijke hulp kregen. 
De situatie bij Co-Med Waalwijk werd steeds onduidelijker. Huisartsen uit de omgeving hebben samen met Regionale Huisartsenorganisatie PrimaCura vastgesteld dat de situatie onhoudbaar is geworden. Het is duidelijk dat de praktijk al wekenlang geen zorg meer kan bieden en dat deze situatie niet langer kan voortduren. Vandaar dat besloten is om alle patienten de mogelijkheid te geven over te stappen naar een andere praktijk. Door hun extra inspanningen verwachten we dat alle patiënten die dat willen een nieuwe huisarts in hun omgeving kunnen vinden.