MTVP: toegankelijke zorg en meer werkplezier

Iedere inwoner in Midden-Brabant toegang tot de huisartsenzorg én tegelijkertijd werkplezier voor iedereen die in de huisartsenzorg werkt, dat is dé uitdaging voor de huisartsenzorg voor de komende jaren.

Als huisarts kun je met je hele team daar nu zelf een grote stap in zetten, dankzij het programma Meer Tijd voor de Patiënt. In dit deel van de website vind je alle informatie die je nodigt hebt om MTVP in jouw praktijk te implementeren. 

Over Meer Tijd voor de Patiënt 

MTVP is een combinatie van interventies en acties die je met het hele team in de praktijk doorvoert. Je krijgt hierdoor tijd om het “goede gesprek” te voeren waarbij jouw rol als huisarts werkelijk toegevoegde waarde voor de patiënt heeft. In alle pilots van MTVP in de afgelopen jaren in meerdere regio’s in Nederland is gebleken dat MTVP tot grotere patiënttevredenheid leidt én tot zowel lagere werkdruk als meer werkplezier. En het leidt ook tot lagere zorgconsumptie en lagere zorgkosten. 

Regioplan MTVP

Inmiddels is 100% van de huisartspraktijken gestart met de implementatie van MTVP. PrimaCura ondersteunt huisartsen bij de implementatie van MTVP​.

Handige downloads en hulpmiddelen

Alle handige links naar de documenten vind je in de documentenbibliotheek:

Naar documentenbibliotheek