Tineke Sportel (55)

Je moet wel tegen een stootje kunnen. Spoedzorg is heftig, het gedrag van patiënten kan dat ook zijn. Maar als je die verantwoordelijkheid aankunt (en een beetje op leeftijd zijn helpt zeker) heb je hier een wereldbaan.

Ik heb veel gezien en veel meegemaakt. Ben de wereld overgetrokken en werkte onder andere op de kinder IC. Dan wil je daarna geen kantoorbaan, dat is helder. Het was een bewuste keuze om de opleiding PA te gaan volgen. Ik ben een praktisch mens, klap erop en door. Dat is wel typisch iets voor een spoedzorgmens. Mijn (werk)bagage helpt mij daar enorm bij. Ik hou van de onregelmatige werktijden, dat iedere dag anders is en je nooit kunt voorspellen hoe die er uit gaat zien. Er gebeurt de hele tijd van alles, daar moet je wel tegen kunnen.

"De afwisseling tussen spoed en dagpraktijk is gaaf."

Wie daar ook tegen moet kunnen is het thuisfront. Je partner, gezin en sociale kring moeten rekening houden met jouw werktijden. Het heeft echt impact. Heb je daar over gesproken, hoe staat jouw omgeving daar in? Ik zou dat ook altijd aan sollicitanten vragen, hoe zij dat voor zich zien?

PrimaCura investeert echt veel in mensen, in opleiding, begeleiding en het team. Van jou mag gevraagd worden of je goed hebt nagedacht over het werken bij een spoedpost. Als jij een spoedzorgmens bent, dan zit je hier geweldig goed!

Bekijk de vacatures