Valentijn van ’t Hoog (28)

Voor geneeskunde studenten is dit ongeveer de allerbeste bijbaan. Je doet enorm veel klinische ervaring op, leert grondig en goed communiceren en je wordt er rap zelfstandig van. Hier moet je beslissingen nemen, soms alleen, soms samen met de regie-arts. Ik kan dit alle studenten aanraden! 

Op de spoedpost komt alles voorbij, de huis-tuin-en-keuken zaken maar ook uitermate zeldzame aandoeningen. Ik volg overdag college en ‘s avonds of ’s nachts werk ik hier. Wat ik overdag leer, zie daarna direct in de praktijk. Alles valt daardoor sneller op z’n plaats, het geeft me ook meer zelfvertrouwen.

"Voor geneeskunde studenten is dit ongeveer de allerbeste bijbaan."

Door mijn seniorfunctie doe ik meteen veel ervaring op met leidinggeven, coördineren en coaching. Allemaal zaken die mij later goed van pas gaan komen. En eerlijk gezegd is de ANW-toeslag ook heel aantrekkelijk. 

Triage is op een veilige manier risico nemen. In het begin ben je onzeker, maar door de supergoede begeleiding hier gaat dat er snel af. Dat is heel waardevol voor studenten. Ik ben sowieso enthousiast over PrimaCura. Het is een unieke spoedpost hier in Tilburg. Kleinschalig, platte organisatie en korte lijntjes. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en overleg. Ze zijn enorm patiëntgericht, daar gaan ze ver in. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. De cultuur hier is oké: meer mens, minder procedures. Kijk, wij zijn de zorgprofessionals, wij blijven altijd zelf nadenken. 

Wat een spoedzorgmens is? Een harde werker die moeilijke situaties draaglijk maakt. Uiteraard ben je flexibel, kun je goed plannen en je opleiding met werk combineren. Zoals ik al zei is dit een gouden combi voor studenten geneeskunde. Ik zou het wel weten.

Bekijk de vacatures