Annette van Breda (51)

Ineens was ik door rugproblemen niet meer in staat om mijn baan als verpleegkundige uit te voeren. Dat deed zeer en niet alleen aan mijn rug. Het gebeurde in 2015 en ik kon nergens meer aan de slag. Ik heb de kans om via een zij-instroom traject de opleiding tot doktersassistente te doen dan ook met beide handen aangegrepen. Wat is dat goed uitgepakt, ik ben weer een volwaardige medewerker van een zorgteam.

Wat meteen ook goed beviel was de combinatie van leren en werken op een dagpraktijk. Dan krijg je de leerstof een stuk gemakkelijker binnen. Daarna was de overstap naar de spoedpost mijn volgende zet en hier ben ik helemaal op mijn plek. Mijn leeftijd en ervaring helpen me iedere dag, ik raak niet snel meer van de kook. Het blijft wel wennen hoe sommige patiënten zich gedragen. Dat is jammer, we zijn er tenslotte om ze te helpen.

“Ik heb de kans om doktersassistente te worden met beide handen aangegrepen"

De combinatie van omloop- en doktersassistente vind ik leuk. Vooral omdat ik niet naar de kwaal of de klacht hoef te kijken maar vooral met de patiënt zelf bezig kan zijn. De mens achter de kwaal, die interesseert me. Dat was altijd al de reden om voor de zorg te kiezen. Ik heb ook geleerd dat het goed is om iets uit te leggen. Waarom zijn er lange wachttijden, waarom gaan urgente gevallen voor, waarom is het zo druk? Als ik dat kalm uitleg zijn mensen meteen een stuk rustiger.

Wat ik het allerleukste vind aan deze baan? De onvoorspelbaarheid, geen dag hetzelfde. Ik vind het juist een groot voordeel om in de avond, nacht en weekenden te werken. Dat geeft me overdag tijd om iets voor mezelf te doen.

Word jij mijn nieuwe collega? Bekijk de vacature voor doktersassistent.

Bekijk de vacatures