Mieke van Geene (45)

Hier vind ik zelfstandigheid, afwisseling en de saamhorigheid van een fijn team. Daarvoor? Werkte ik op de letselschade afdeling van Achmea. Maar daar miste ik het patiëntencontact en de dynamiek van de zorg. Ik hoef geen 9 tot 5 baan, liever niet zelfs. De opleidingsplaats kwam toevallig voorbij en ik heb mijn kans gepakt.

Het is een supergoed besluit geweest om hier te gaan werken. Ik denk dat spoedzorgmensen een ‘speciale’ soort’ zijn en dat geldt zeker voor mij.

“Hier vind ik zelfstandigheid, afwisseling en de saamhorigheid van een fijn team"

Wat dat zijn, spoedzorgmensen? Die kunnen snel schakelen en jij bent onderdeel van die schakels. Je kunt je enorm goed focussen op de casus die voor je ligt, hoe heftig die ook is. Daarna weer snel loslaten. Hier vind ik zelfstandigheid, afwisseling, een kleine betrokken organisatie en bovenal de saamhorigheid van een fijn team. 

Hier kan je zelfstandig werken maar ook altijd om hulp of uitleg vragen. Dat voelt veilig. Het is hier hectisch maar anders dan op een SEH. Hier zie ik klein leed en grote problemen en emoties. Het is intensief, elke zorgvraag is anders. Ik hou van de eerstelijn, het is geen klinische omgeving maar eentje waar je echt dicht bij de mensen staat. Ik leer iedere dag bij. Ook de combi met werken op de dagpraktijk zit me als gegoten, het is het beste van beide werelden. Ik zit echt op m’n plek hier en ja, ik ben een spoedzorgmens. Maar dat had je al wel door.

Bekijk de vacatures