PrimaCura heeft met benoemen van Leonie Tromp bestuur weer op volle sterkte

25 januari 2023

Per 1 januari 2023 is Leonie Tromp benoemd tot bestuurder van PrimaCura en zal samen met Ellen Otte de dagelijkse leiding op zich nemen. Leonie was al medisch directeur van de organisatie en sinds jaar en dag betrokken bij PrimaCura. Ze blijft de portefeuille medische zaken en kwaliteit houden. Ellen is voorzitter van de raad van bestuur en heeft bedrijfsvoering en algemene zaken als aandachtsveld en samen maken ze zich sterk voor een krachtig samenwerkingsverband van huisartsen in Midden-Brabant.
 
Ton Poos (voorzitter RvC) en Hanneke Neijenhuis (voorzitter Coöperatiebestuur) zijn blij dat het besluit door alle betrokkenen bekrachtigd is. Poos: “Leonie is in de afgelopen periode prima ingewerkt en voorbereid op haar rol als bestuurder. Leonie en Ellen vullen elkaar heel goed aan en we zijn er dan ook trots op dat we met een stevig en kundig bestuur verder kunnen.” Hanneke Neijenhuis voegt daar nog aan toe: “Het is van belang dat een huisarts in het bestuur zit. Een gelijkwaardige representatie zorgt ervoor dat de stem van huisartsen op het hoogste niveau vertegenwoordigd is.”
 
PrimaCura is hiermee weer een stap verder in de ontwikkeling van de fusie-organisatie. Leonie Tromp: “Wij zijn er klaar voor om huisartsenzorg in deze regio optimaal te organiseren en faciliteren. Dat doen we met iedereen die bijdraagt aan de huisartsenzorg in Midden-Brabant, want samen zijn wij PrimaCura.”