BBL-traject assistente

ROC Tilburg en PrimaCura bieden een 2-jarig leer-arbeidstraject voor doktersassistenten aan. Deze opleiding is, aan de hand van kennis en ervaring vanuit het werkveld, op maat gemaakt voor de huisartsenzorg. 

Het BBL-traject biedt de huisarts als werkgever de kans om de juiste kandidaat te selecteren en zelf op te leiden. De kandidaat is direct inzetbaar in de praktijk.

De instroommomenten in deze BBL-klas zijn tweemaal per jaar op: 1 april en 1 oktober. 

Voorwaarden BBL-traject voor de praktijk 

  1. Je biedt  aan een door jezelf vooraf geselecteerde BBL-student een leer-/werkomgeving van ± 2 jaar voor 20 uur per week met de intentie op een baangarantie na diplomering.
  2. PrimaCura heeft een leer-/werkovereenkomst (incl. terugbetaalregeling studiekosten) beschikbaar die je kunt gebruiken voor het vastleggen van de afspraken:
   • 20 uur betaalde arbeid
   • salariëring conform cao Huisartsenzorg in salarisschaal 3 (instaptrede i.o.m. de kandidaat)
   • reiskostenvergoeding woon-werkverkeer
   • vakantiegeld en eindejaarsuitkering
  3. De opleidingskosten zijn voor rekening van de huisartsenpraktijk, waarbij je aanspraak kunt maken op subsidieregelingen.
  4. De kandidaat is direct inzetbaar. 

  Voorwaarden BBL-traject voor de student 

  1. Je wilt je laten omscholen (combinatie werken/leren) om hierna werkzaam te blijven in de huisartsenzorg.
  2. Je beschikt over een vooropleiding in de zorg, bij voorkeur op mbo-niveau 3, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  3. Je hebt om de week 1 schooldag (8 uur) en zelfstudie uren (4 uur per week).
  4. Daarnaast word je 20 uur per week (2,5 dag) opgeleid in een huisartsenpraktijk in de regio Midden-Brabant. Mocht je zelf al een praktijk hebben gevonden, dan horen wij dat uiteraard ook graag.
  5. De opleiding wordt betaald door de huisartsenpraktijk waar je in dienst komt.
  6. Studie-uren, zoals  lesdagen en zelfstudie, worden gezien als eigen tijd.
  7. Kenmerken die bij je passen zijn: patiëntvriendelijk, dienstverlenend, stressbestendig en communicatief. Je houdt van de dynamiek, hectiek en afwisseling die de huisartsenzorg kenmerkt. Je kunt makkelijk en snel schakelen en je vindt het leuk om met nieuwe ontwikkelingen mee te gaan. Daarnaast ben je computervaardig (Microsoft Office) en heb je telefoonervaring. 

  Informatie en aanmelden 

  Heb je belangstelling om een BBL-kandidaat in je praktijk op te gaan leiden of heb je interesse om als student je te laten omscholen tot doktersassistente? De instroommomenten zijn op: 1 april en 1 oktober. 

  Ruim 3 maanden voor het instroommoment, verspreiden wij de vacature voor de werving van Doktersassistenten in spé  via onze eigen website, LinkedIn en Brabantzorg. Je kunt vanaf dat moment solliciteren.  Wil je je als huisartsenpraktijk aanmelden? Neem dan contact op met je consulent van PrimaCura. 

  Heb je als sollicitant vragen over dit traject? Neem dan contact op met Patricia van Zwietering.

  Patricia van Zwietering
  Personeelsadviseur bij PrimaCura
  085 - 536 0353