E-health consulent op bezoek

Het gebruik van online diensten in de huisartsenpraktijk kan omhoog. Vaak is het in de praktijk niet een kwestie van niet willen, maar niet weten hoe! Er is een grote hoeveelheid aan ondersteuningsmateriaal die de praktijk kan helpen om ermee aan de slag te gaan, maar waar moet je beginnen, of hoe ga je daarna verder? Daarom biedt PrimaCura praktijken vanuit het programma Prima Digitaal de kans om een e-health consulent langs te laten komen op de praktijk.

Dus…. 

  • Wil jouw praktijk (beter) gebruik maken van online diensten in het patiëntenportaal MGn? Zoals e-consulten en online afspraken maken?
  • Willen jullie weten hoe je deze online diensten goed kan implementeren en werkprocessen hierop kan aanpassen?   
  • Willen jullie weten hoe je patiënten kan stimuleren digitaal contact te leggen met de huisartsenpraktijk?   
  • Willen jullie nóg beter op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden en vernieuwingen die er zijn betreffende MGn?  

Laat dan een E-health consulent op praktijkbezoek komen!

Wat houdt het aanbod in? 

Een e-health consulent komt op de praktijk langs. Zorg dat tijdens de afspraak een kernteam met minimaal een assistente, een (praktijkhoudend) huisarts en/of een praktijkmanager aanwezig is. Tijdens het praktijkbezoek gaan jullie met de e-health consulent in gesprek en worden de vragen die je hebt beantwoord. Je bespreekt waar de praktijk staat op het gebied van MGn en samen kijken jullie op welke onderdelen nog winst te behalen valt en welke aanpassingen in werkprocessen hiervoor nodig zijn. Met de tips en tricks van de e-health consulent kun je vervolgens als praktijk aan de slag om optimaal gebruik te maken van het patiëntenportaal!

Hoe werkt het? 

De praktijk moet aan een aantal randvoorwaarden voldoen om gebruik te kunnen maken van deze dienst:  

  • Beschikken over het juiste MGn pakket (pakket eHealth – Compleet)  
  • Iedereen in de praktijk is bereid om te gaan werken met MGn  
  • Er is tijd beschikbaar om met MGn aan de slag te gaan.

We zijn ons nog aan het beraden op een e-health consulent voor het patiëntenportaal Uw Zorg Online. Uitleg over dit portaal kan namelijk niet generiek geboden worden, maar dient toegespitst te zijn op de diverse HIS-en waaraan het gekoppeld is. 

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of zou je graag mee willen doen?

Meld je hier aan